Biografie

 

Lucette Snellenburg is een ervaren en veelzijdige zangeres die met haar soulvolle stem en innemende persoonlijkheid op verschillende manieren invulling geeft aan haar passie.
Zo toerde ze als soliste o.a. met het Metropole orkest, de WDR Bigband, The Ramblers en het Glenn Miller Orkest en maakte ze deel uit van de succesvolle en onlangs heropgerichte vocalgroup Sisters waarmee ze talloze bedrijfsevenementen en radio- en televisieoptredens deed in binnen- en buitenland.

Maar weinig zangeressen kunnen zoveel soul, zoveel oprechte bezieling in hun repertoire leggen als Lucette. Geen wonder dat haar afstudeer optreden aan het Hilversums Conservatorium goed was voor dat felbegeerde maar toch zo zeldzame “cum laude”.  Het was diezelfde bezieling die Lucette tot winnares van de prestigieuze Pall Mall Swing Award maakte.
Zingen is een vak, bezieling een gave. Lucette heeft die gave.

Ze geeft inspirerende workshops en zanglessen aan jong en oud, is in diverse commercials te horen en verzorgt backingvocals voor vele artiesten zowel live als in de studio. 

 

 

 

 

Lucette werkte samen met artiesten als Gerard Joling, Paul de Leeuw, Carlo Boszhard en Irene Moors, Cor Bakker, Lee Towers, René Froger, Johnny Logan, Robert Palmer, Rob de Nijs, Simone Kleinsma, Dee Dee Bridgewater, Willeke Alberti, Berget Lewis en deed voor Amnesty International backing vocals voor oa Herman Brood en Trijntje Oosterhuis.

Samen met Joke Bruijs en Willem Nijholt betoverde ze al met haar eerste noten hele zalen tijdens de Richard Rogers Tribute. Maar Lucette weet haar publiek ook te ‘raken’ tijdens een besloten diner, huwelijksceremonie of stijlvolle receptie. Intiem, bijna kwetsbaar en toch –of juist daardoor- indrukwekkend

In 2014 werd Lucette gevraagd om mee te doen aan het televisieprogramma The Voice of Holland. Na lang twijfelen besloot ze de sprong te wagen en met succes; alle coaches draaiden!

In 2016 nam ze samen met fantastische muzikanten 13 favoriete songs op; het album Music and Me.